17 d’abril 2008

El telèfon mòbil supera el fix?

Com molts dels nostres oients sabran, una part del programa està dedicada a les noves tecnologies dins la nostra vida quotidiana. Concretament la secció "Basar electrònic".

Us proposem, doncs, un debat interessant pel pròxim programa del qual ja podeu anar pensant quina es la vostra opinió i tenir a punt les vostres aportacions en directe o via mail.

El telèfon mòbil, un dispositiu que fa uns anys ens resultava estrany, massa innovador, futurista, ara és una eina quotidiana que cada cop presenta més utilitats. La seva evolució ha arribat fins a tal punt que el nombre de dispositius mòbils (86%) ha superat als telèfons fixes, els de tota la vida (84%).

Creieu que aquests acabaran fent ombra als telèfons fixes fins a tal punt de fer-los desaparèixer? veieu normal les "virgaries" que els telèfons mòbils et permeten fer? Aposteu per la seva utilitat o creieu que són una nosa? Us han solucionat algun entrebanc? Explica'ns-ho. De ben segur que tothom pot dir la seva i podrem dur a terme un debat interessant i alhora amè.

Podeu deixar les vostres opinions responent un comentari en aquest mateix blog, al nostre e-mail fetamidaradiosallent@gmail.com o trucant el mateix dia del programa en directe!!! (recordeu, dilluns 21 a dos quarts de 8!!)

Us hi esperem!!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Araaaaaaaaaa ja puc escriure x fi ... Q era aixo k sino tenies blog tu prohibiaa eh? On ses vist i on vas a parar ...

NO se si dilluns pudre star alla fentvos costat per problmes professionals ... po k stare pensan en vosaltres ...
Muuaaaaaaaa
Annusky!

Anònim ha dit...

Bones!!

sens dubte el telefon mobil es una cosa casi esencial avui dia, si no portes el mobil engegat a sobre estas ilocalitzable i aixo cada vegada esta mes mal vist, si algu et necessita es ha de poder contactar amb tu en qualsevol moment sa convertit practicament en un requisit en la feina
a mes moltes vegades avans ten enteres del numero de mobil de una persona que del seu nom.

El fix es menys personal, no es el teu numero propi sino que es el numero de un lloc en concret, la casa de tal, tal empresa... potser el fixe s'utilitzara amb le temps mes aviat en empreses, on possiblement despres de trucar et donaran el mobil del responsable segons quin tema t'interessi.
Com tota tecnologia fa que amb el temps vaigui cambian la filosfia i la manera de fer les coses

A mes com comentaveu els mobils cada vegada porten mes coses, que si navegador, bluetooth, gps i ves a saber que mes, personalment no em desagrada que puguis porta tantes coses a sobre amb una eina tant petita, ala fi i al cap no molesta, encara que pude mai ho utilitzaras.

en fi aquesta es la meva opinio, enhorabona pel programa, seguiu donant-li canya

jordi

Futur Inquilí ha dit...

ACtualment, segons les diferents estadístiques hi ha més telèfons mòbils que fixos. I és normal: hi persones que tenen no un sinó dos o més telèfons mòbils, mentre que el fix habitualment és compartit entre dues, tres o quatre o més persones en funció de l'extensió familiar. De fet, jo crec que en molts casos si el telèfon fix no ha desaparegut és gràcies a internet (sortiria caríssim conectar el PC a Internet a través del mòbil).

Pel que fa a les virgaries que et permet fer el mòbil, doncs si cada cop són més i de fet jo crec que amb el temps tots tindrem un PC de butxaca molt potent que no serà un mòbil sinó una eina multimèdia per fer de tot (fotos, vídeos, telefonar, conectar-se a internet...)

Però en fi, el temps ja ens dirà com acaba aquesta història.

Anònim ha dit...

Hola a tothom!!! Vivim en una societat en contínua evolució; aquesta evolució genera canvis, en els quals nosaltres ens hem d'adaptar el més ràpid possible. Les noves tecnologies emergents en serien un clar exemple. Considero que és positiu saber utilitzar aquestes tecnologies: com el telèfon mòbil, l'ordinador, etc; ja que ens faciliten la vida i podem realitzar la feina d'una forma més ràpida i eficaç. El que no hem sembla tant bé, és la manera que tenen algunes persones d'utilitzar aquests instruments: com la pedofília, estafes i enganys a través d'internet, grabació de baralles a les aules, etc. Per tant, sempre hem de tenir en compte que aquestes noves tecnologies ens poden ajudar molt, però també poden provocar molt mal a la societat. La clau està en la responsabilitat moral que hem fem cdascún de nosaltres i l'ús o l'abús d'aquestes. Visca Ràdio Sallent!!! seguiu així que arribareu lluny...

Mercè.

Anònim ha dit...

Hola!!
Jo crec que els mòbils seràn quasi els únics telèfons en el futur, si que ara hi han moltes línies fixes degudes a internet, però segurament inventaran altres tipus de conexió des d'un punt fixe, millors que les línies telefòniques.
El mòbil també té l'aventatge de poderlo fer servir tant a casa com a fora, enviar missatges curts i és més personal.
Tot lo del bluetooth, camèra de fotos, infrarojos, mp3 i demés no és un escencial.. però si un extra que el pots fer servir.
Encara que no acabo d'entendre perquè hi ha gent que es pot gastar tants diners en un mòbil d'última generació amb milers de coses que al final no acaba fent servir.
Suposo que a la gent ens agrada lo més nou, lo més punter i lo més "fashion".
El mòbil, mentre el puguis fer servir per trucar i que et truquin ja hauria d'estar.

Un petò!
Laia (noia2) :P